Naši žáci vyhráli soutěž Pražský pramen!

Pp foto 3 2017Od září probíhal jubilejní 10. ročník přírodovědné soutěže „Pražský pramen“. Pořadatelem je každoročně Gymnázium Botičská za podpory Přírodovědecké fakulty UK, pražské Zoologická zahrady a Magistrátem HMP.  Letošním tématem soutěže byl MIKROSVĚT.

Soutěž měla 3 kola. Z celkového počtu 3424 účastníků se do 2. kola, do něhož postoupilo 141 žáků, kvalifikovali 4 žáci z naší školy: Anička Šafránková a Jáchym Žalud z 8.A, David Tichý z 8.B a Pavel Tichý z 9.A.

Druhé kolo bylo velice náročné, plné domácích pokusů a vědeckého bádání. Cenným byl tedy postup dvou našich žáků Davida a Pavla Tichého mezi 30 nejlepších finalistů.

Finále se konalo od 26. do 28. listopadu. Finalisti absolvovali několik exkurzí, přednášek a praktických pokusů nejen z biologie. Hodnocena byla jejich praktická činnost a závěrečný test.

Naši žáci nakonec obsadili první dvě místa: Pavel Tichý se stal absolutním vítězem soutěže, jeho mladší bratr David se umístil jako druhý.

Gratulujeme  oběma bratrům ke skvělému umístění, děkujeme jim za vynikající reprezentaci školy a přejeme jim další úspěchy!!!

Napsat komentář