Začíná mezinárodní projekt EDISON

aiesec-current-logo-white1Dnešním dnem začíná v ZŠ Křesomyslova mezinárodní projekt Edison. Naše škola má s projektem již několikaleté zkušenosti a vždy byl obohacením a rozšířením obzorů. Vizí projektu je tolerance a příznivé společné soužití české společnosti s různými kulturami a národy, a to na základě jejich porozumění a omezení předsudků a stereotypů. Díky multikulturní atmosféře, vyvolané zahraničními stážisty, oživuje výuku a zvyšuje zájem o studium mezi žáky a studenty a učí je nebát se odlišného.

Našimi hosty budou Jiali Fan z Číny, Cesar Daniel Pivaral z Guatemaly, Marine Hambardzumyan z Arménie a Valentina Maruca z Itálie. Naše žákyně a žáci s nimi budou na prvním i druhém stupni v jednohodinových a dvouhodinových blocích probírat reálie zemí, z nichž pochází: jídlo, kultura, hudba, národní zvyky, atd. Snažíme se, aby děti používaly při komunikaci co možná nejvíce anglický jazyk. Tam, kde by to bylo na překážku, zajišťujeme tlumočení do češtiny.

Naši hosté si také v rámci školních vánočních trhů připraví prezentaci svých zemí v tzv. Globe Village (globální vesnička). Tato Globe Village bude příležitostí i pro rodiče a další návštěvníky trhů, aby se setkali s kulturou jiných zemí, které vyslaly své zástupce do naší školy.

Těšíme se, že se dozvíme mnoho zajímavého o těchto zemích a navážeme nová mezinárodní přátelství!

Napsat komentář