Předvánoční čajovna a Matematické setkání

Vážení rodiče,

děti Vám již jistě předaly pozvánky na vánoční zpívání a tržnici pořádané příští úterý.

Velmi mě potěšil zájem z Vaší strany o společné setkání a zároveň chápu, že toho máte nyní před svátky hodně. Snažila jsem se proto spolu s paní vychovatelkou vymyslet co nejschůdnější řešení. Výsledkem jsou dvě akce, které pro Vás chystáme, „Předvánoční čajovna“ a lednové „Matematické setkání“.

Předvánoční čajovna se bude konat v úterý 10. 12. po zpívání a tržnici.
Až si s námi zazpíváte a následně nakoupíte dle libosti na vánoční tržnici (děti už s paní vychovatelkou přichystaly spoustu krásných výrobků), budeme se na Vás těšit ve třídě 1.B.
Zajistíme čaje i nějaké studené pití pro děti a budeme velmi rády, když nám pomůžete dle svých možností – rozšířením nabídky nápojů či donesením cukroví nebo jiného občerstvení, i následně na místě s přípravou…

Na oplátku chceme s paní vychovatelkou stihnout přichystat perníčky, aby si je děti za Vaší asistence mohly na předvánoční čajovně ozdobit. (Pokud by Vám doma zbyly nějaké neozdobené a chtěli byste je „dát v plen dětskému plénu“, budeme Vám vděčné.)

Druhá plánovaná akce, Matematické setkání, proběhne v úterý 14. ledna 2020 v odpoledních hodinách (15.30 – 17.30). Tam na Vás budeme mít prosbu, abyste si zahráli na žáky a umožnili dětem, aby Vám mohly předvést, co už všechno umí. Přichystají si pro Vás úlohy a budou Vás coby učitelé učit „naši“ matematiku. Někdo se třeba rád blíže seznámí s metodou, doptá se na nedostatečně rozepsané zadání cvičení, u kterého si nebyl jistý, když dítě psalo domácí úkol, jiný využije možnosti vidět děti v akci. A hlavně děti budou mít obrovskou radost, že pro Vás mohou něco takového přichystat.

Těšíme se na viděnou!
Katka Nováčková a Olga Pavlíčková

(Tato zpráva byla 4. 12. 2019 zaslaná na veškeré mailové adresy, které mám k dispozici. Pokud Vám třídní korespondence nechodí, ozvěte se mi mailem, pokusím se to napravit. KN)