Hejnice 4. den 18.5.

Čtvrtek nám odhalil další pěkná místa přírody v okolí Hejnic. Množství her zaměřených na smyslové vnímání jejich krás a trénink dovedností k přežití ve volné přírodě naplnilo náš čas až do 16 hod.
Vyzkoušeli jsme si najít přírodní barvy, rozeznávat vůně, citlivost sluchu při pohybu v lese, fyzičku v přechodu přes lana natažená mezi stromy a chůzi lesem bez bot poslepu i se zrakovou kontrolou. A ti kteří na kopci zapomněli batohy se i proběhli.
Po obědě pak rozdělávání ohně, vaření polévky v kotlíku a střelbu z luku. Cestou zpět jsme se více seznámili s katedrálou a pověstmi k jejímu založení a okolí. Pak točená zmrzlina, odpočinek, táborák s opékáním buřtů nebo pečiva se zeleninou k večeři a 90 min diskotéka s projekcí tanečních klipů s druháky, nás doprovodila k závěru posledního celého dne ve Střevlíku v Hejnicích.
Zbývá dodat, že přestože počasí bylo velmi větrné , teplé a slunečné, všichni ve zdraví prošli celým programem a večer usnuli opět o něco dříve.
Za celou dobu pobytu jsme viděli hodně klíšťat, ale celkem se stihla přisát jen 2. Přesto doporučuji všem rodičům zítra po návratu všechny pečlivě prohlédnout, zda během pátečního dopoledne si nějaké domů neodvezly.           Fotografie  –    dopoledne,    odpoledne,    večer
Konec čtvrtek, js

Napsat komentář