Postupujeme na Republikové finále Odznaku všestrannosti

Okresní kolo Odznaku všestrannosti proběhlo za deštivého počasí 29. 4. v tělocvičnách ZŠ Jitřní. Okresní kolo tvoří 5 disciplín: kliky, hod medicinbalem, trojskok, švihadlo a dribling. Naše družstvo (Krátká, Štochlová, Macková, Šedová, Kos, Šafránek, Simon a Mašek) obsadilo 2. místo a vybojovalo tak postup do krajského kola. I v jednotlivcích sportovci zabojovali a do první desítky ve své kategorii se dostali:

  1. místo: Šafránek, Rejzek Jakub
  2. místo: Kavanová, Rejzek Jan
  3. místo: Šedová, Macková Olívia
  4. místo: Varhol, Jandera, Štochlová, Mikšovská
  5. místo: Rousek Jan, Kos, Švejdová, Henslová Julie
  6. místo: Simon
  7. místo: Macková Linda, Henslová Ema
  8. místo. Bendová
  9. místo: Michna, Pecháček, Wozniak
  10. místo: Krátká, Stankova Makedonka

Postupující závodníci se sešli 16. 5. na Slavii, kde pokračoval boj nejlepších 18 družstev Prahy v běhu na 60m, skoku do písku, hodu krikeťákem, leh-sedech, shybech a driblingu. Díky skvělým výkonům obsadilo družstvo (Krátká, Štochlová, Macková, Dobšová, Kos, Šafránek, Jandera a Mašek) opět 2. místo a postupuje na Republikové finále do Brna 4. – 6. 9. 2019. Neztratili jsme se ani mezi jednotlivci:

  1. místo: Šafránek
  2. místo: Rezek Jan, Kos, Štochlová, Kavanová
  3. místo: Jandera
  4. místo: Rejzek Jakub, Macková Olívia
  5. místo: Dobšová

Nominace jednotlivců na Republikové finále bude uzavřena poslední týden v červnu na základě výsledků závodníků ze všech kol soutěže. I zde máme několik možných postupujících, ale výsledky oznámíme koncem června.

Velké poděkování patří i dalším žákům naší školy, kteří se do soutěží zapojili jako spojky a rozhodčí. Pomohli tak k perfektnímu průběhu závodů.