Informace k testování žáků

EN     UK     VI

Testování bude probíhat vždy v pondělí a ve čtvrtek před začátkem vyučování. Testovat se budou děti ve svých třídách, k dispozici jim bude kromě třídní učitelky/třídního učitele  další pedagogický pracovník. K testování máme připravené testy LEPU (instruktážní video), které jsou velmi jednoduché na manipulaci, a protože máte/máme děti šikovné, určitě to samy zvládnou. Nově jsou k dispozici také testy Singclean (instruktážní video). Pokud byste měli opravdu velké pochybnosti (a věřím, že tomu tak bude pouze ojediněle), můžete svému dítěti přijít při testování pomoci.

Vyskytne-li se ve třídě pozitivní test:

  1. pondělí – dítě pozitivně testované odchází domů (nutný doprovod rodiče) a na PCR test, ostatní děti se učí
  2. ve čtvrtek – dítě pozitivně testované odchází domů (nutný doprovod rodiče) a na PCR test, rodiče ostatních dětí ihned informujeme a vyučování je z karanténních důvodů ukončeno. Pro tento případ Vás žádáme, aby bylo možné Vás bez problémů okamžitě  telefonicky kontaktovat.

Pokud Vaše dítě prodělalo v poslední době COVID-19, nemusí být testováno po dobu 90 dnů od pozitivního PCR testu. V takovém případě prosíme o předložení  certifikátu (výsledkový list) o datu pozitivního testu.

V případě, že byste nesouhlasili s testováním, nemůže se vaše dítě účastnit prezenční výuky, musí se v daném týdnu učit doma samo a jeho nepřítomnost bude na základě Vašeho oznámení evidována jako omluvená.

Upozornění: Děti mají při pobytu ve škole nasazenou jednorázovou chirurgickou roušku (nikoli šitou látkovou!!), případně respirátor.

Děkujeme Vám za pochopení a věříme, že testování společně zvládneme.

Vedení školy

 

Leták pro rodiče – angličtina

Leták pro rodiče – ukrajinština

Leták pro rodiče – vietnamština