Naše škola pořádala 2. ročník pěvecké soutěže Zpívá celá 4

DSC_1328Tři oříšky pro Popelku, Morituri te salutant nebo A million dreams zněly skladby v úterý 13. března divadelním sálem základní školy v Křesomyslově ulici v Praze 4. Tři desítky malých umělců z 11 škol městské části tu soutěžily v sólovém zpěvu v 2. ročníku akce „Zpívá celá čtyřka“. Záštitu nad soutěží převzal místopředseda ODS Praha 4 a radní pro školství Jaroslav Míth. Za naši školu se účastnili Sean Fearon, Nela Musilová a Kateřina Pavlíčková.

„Cílem pěvecké soutěže je umožnit dětem ze základních škol projevit svůj pěvecký talent případně jiné hudební nadání a tyto dovednosti spojit se zkušeností vystoupit veřejně a prezentovat je před publikem,“ říká radní Prahy 4 pro školství a předseda místní organizace ODS Jaroslav Míth, pod jehož záštitou se soutěž konala, a dodává: „Zároveň je to další příležitost pro děti potkat se a seznámit s dětmi z jiných škol městské části, je to šance, jak pomoci i dalším generacím žít v naší čtvrti v pospolitosti, která je pro život důležitá.“

ZŠ Křesomyslova iniciovala vznik této soutěže v loňském roce, a to u příležitosti 90. výročí svého vzniku. „Třicet dětí, z toho dva chlapci, soutěžilo ve třech kategoriích, 1. až 3. třída, 4. až 6. třída a 7. až 9. třída. Každá škola mohla vyslat do soutěže maximálně čtyři účastníky. Porota ocenila v každé kategorii tři nejlepší zpěváky, cenu za zvláštní výkon letos neudělila,“ vysvětluje ředitelka ZŠ Křesomyslova Hana Holmanová.

Řada zpěváků využila reprodukovaný hudební podklad, ale některé děti zpívaly za doprovodu svých učitelů  na klavír nebo na kytaru. Prvenství získali v 1. kategorii Molly Balejová (ZŠ U Krčského lesa), v 2. kategorii Nela Sirovátková (ZŠ Školní) a ve třetí Lucie Hanušová (ZŠ Táborská). V jejich podání zazněly písně Cups, Sedm žlutých kamínků a Zajatá. První tři v každé kategorii dostali odměnu v

podobě malé kazety s čokoládovými hudebními nástroji a poukázky na nákup do Alzy v hodnotě 500, 1000 a 1500 Kč.

„Loni jsem sice vyhrála školní pěveckou soutěž, ale v obvodním kole jsem nezpívala – trochu mě trápila rýma a přiznám se, že jsem to docela uvítala, protože jsem se hrozně bála. Letos jsem si řekla, že to dám. Sice jsem na pódiu cítila trému, ale při zpěvu tréma polevila a pak už to bylo dobrý,“ sděluje své dojmy Katka Pavlíčková ze 7.A ZŠ Křesomyslova a dodává: „Doma si zpívám moc ráda – a nejen v koupelně, jak se ptal v legraci pan moderátor J.“

 

Výsledky soutěže Zpívá celá čtyřka:

  1. kat. (1. – 3. třída): 1. Molly Balejová (ZŠ U Krčského lesa), 2. Dominika Hercubová (ZŠ Školní), 3. Barbora Kroftová (ZŠ Nedvědovo náměstí)
  1. kat. (4. – 6. třída): 1. Nela Sirovátková (ZŠ Školní), 2. Lucie Kubíková (ZŠ U Krčského lesa), 3. Laura Jedináková (ZŠ Táborská)
  1. kat. (7. – 9. třída): 1. Lucie Hanušová (ZŠ Táborská), 2. Michaela Pixová (ZŠ Na Chodovci), 3. Simona Malkovská (ZŠ Kavčí hory)

 

Soutěžící hodnotila porota ve složení:

  • Mgr. Jana Ságlová, vedoucí odboru školství MČ Praha 4
  • MgA. Jana Anýžová, houslistka
  • Petr Rydl, hudebník
  • Mgr. Hana Holmanová, ředitelka ZŠ Křesomyslova

Napsat komentář